Detail Dosen

Penelitian
 Tahun  Judul
 Sumber Dana
 1  2014  Analisa Aspek Keselamatan Dan Kesehatan Kerja Dalam Upaya Identifikasi Potensi Bahaya Di Pabrik Pengecoran Logam  Non Kompetitif UMS

Pengabdian Masyarakat

Judul Pengabdian Kepada Masyarakat

Pendanaan

Jumlah

2013

Pemberdayaan Pengrajin Batik Melalui Kegiatan Pemanfaatan Pewarna Alam dan Kunyit

UMS

2.  2014
 Sosialisasi Pendidikan dan Profesi Sarjana Teknik Kimia bagi Guru-guru Mata Pelajaran Kimia SMA Se- Surakarta
 RPPS UMS

Jurnal Ilmiah
· A Computer-Aided Framework for Product Design with Application to Wheat Straw Polypropylene Composites, Canadian Journal of Chemical Engineering, 2015 Volume 93: 2141–2149; DOI 10.1002/cjce.22346. · Wheat Straw Fiber Effects on The Mechanical Properties of Polypropylene Composites, Canadian Journal of Chemical Engineering, 2014 Volume 92:1700–1708; DOI 10.1002/cjce.22032. · Zonal Analysis of Radiant Chambers in Direct Fired-Heaters, 6th International Conference on Industrial Engineering and Operations Management, Kuala Lumpur, January 2016 · Thermochemical Processing of Biomass: Graphic User Interface Models for Costing and Material Balances Calculations, 6th International Conference on Industrial Engineering and Operations Management, Kuala Lumpur, January 2016 · Response Surface Models for Optimization of Wheat Straw-Polypropylene Composite Formulations, reviewed paper presented in the 2014 International Conference on Industrial Engineering and Operations Management, Bali, Indonesia, January 7 – 9, 2014 · Computer-Aided Product Design of Wheat Straw Polypropylene Composites, book chapter in Modeling and Prediction of Polymer Nanocomposite Properties http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/9783527644346.ch11/summary · Optimal Product Design of Wheat Straw Polypropylene Composite, reviewed paper presented in the 2012 International Conference on Industrial Engineering and Operations Management, Istanbul, Turkey, 2012 · Modeling And Optimization Of Refinery Gasoline Blending, presented in The 14th Regional Symposium on Chemical Engineering (RSCE), 2007. · Accident Analysis On Steam Boiler Accidents In Local Tofu Plants In Java, National Conference IX on TPSDP research grant, Bali, 2007 · Modeling And Optimization Of Refinery Gasoline Blending, MSc Dissertation, School of Chemical Engineering and Analytical Science, The University of Manchester, 2005 · Heat Optimisation of Limestone Calcination in Traditional Lime Industry in Purwodadi, Central Java (Proceeding of Seminar Tjipto Utomo, vol. 2, Bandung, 2003)

Makalah Ilmiah
 No  Nama Pertemuan
 Judul Artikel Ilmiah
Waktu dan Tempat
 1.  Seminar Nasional Teknologi Terapan I  Rekomendasi Standar Sistem Keselamatan Untuk Steam Boiler Di Pabrik Tahu  27-28 November 2013
 2.  Simposium Nasional RAPI XII  Perancangan Ulang Tata Letak Pabrik Dan Analisa Keselamatan Dan Kesehatan Kerja (Studi Kasus Cv Okabawes Karya Logam)  5 Desember 2013
 3.  4th International Conference on Industrial Engineering ang Operations Management  Modeling biomass gasification in a fluidized bed reactor
 7-9 Januari 2014
 4.  4th International Conference on Industrial Engineering ang Operations Management  Techno-Economic Study for Lignocellulosic Biomass Processing and Ethanol Fermentation Refinery Design  7-9 Januari 2014
 5.  4th International Conference on Industrial Engineering ang Operations Management  Response Surface Models for Optimization of Wheat Straw-Polypropylene Composite Formulations  7-9 Januari 2014
 6. Seminar Nasional Teknologi Terapan 2014 Kajian tekno-ekonomis pabrik tahu di kabupaten Pemalang Jawa Tengah  25 November 2014

Buku

Judul Buku